s

Nieuws

  • Goeds in Noordhollands Dagblad, Editie Zaanstreek
  • Caroline Boone

Goeds in Noordhollands Dagblad, Editie Zaanstreek

ZAANDAM - Gevonden worden, dat leek misschien wel de belangrijkste opgave voor Zaandamse Caroline Boone, toen ze een maand geleden woon- en interieurwinkel Goeds aan de Pieter Ghijsenlaan 12D in Zaandam opende. Als gezicht van vier investeerders biedt zij in de 200 vierkante meter shop annex showroom wat een andere winkel nu juist niet heeft.

Designmeubelen in oude Schaverij Bruynzeel

Caroline Boone studeerde aan de Rietveld Academie om daarna als zelfstandig grafisch ontwerper aan de slag te gaan in kunst en theater, cultuur en architectuur. Maar design bleef de rode draad. Via een verkoopfunctie bij een uitgeverij en een winkel voor designmeubelen, ontdekte ze bij zichzelf verkooptalent en ’liefde’ voor meubels en inrichting. In haar eigen Goeds brengt ze dit in praktijk.

In de voormalige walserij van Bruynzeel vond Caroline Boone passende winkelruimte in de periferie van Loods 5 en straks direct in de verkeersstroom van en naar Ikea. De laatste lijken op het eerste gezicht niet de voorspelbare klanten van Goeds. "Dat valt nog te bezien. Mensen willen zich onderscheiden en daarvoor volstaat soms een enkel meubelstuk. Die mag dan ook best wat duurder zijn.’’

Goeds voert in de shop en op internet bijzondere designmeubelen, tafels, stoelen, bankjes, kasten, verlichting en accessoires. Op de verdieping en op internet staan merken als Droog Design, Zeitraum, Pulpo, Mater en Swedese. Van 18,60 euro voor Sticky Lamp van Droog Design tot een eetkamertafel van bijna 1700 euro, exclusief stoelen. ,,We zijn bijvoorbeeld ook leverancier van EO Denmark en Norr11, een Oost-Duits interieurmerk.’’

"Goeds is een nichewinkel, wat zo veel wil zeggen als dat we niet de massa aanspreken maar een kleinere doelgroep. Wat assortiment betreft moet het variëren van artistiek tot uitblinken in eenvoud, duurzaamheid en hoogwaardige kwaliteit. De fysieke winkel is voor ons ook een mooie achtergrond om jonge (meubel) ontwerpers en kunstenaars een platform te bieden. We hebben deze maand beelden en plastieken van Barbara Guldenaar staan. Ook willen we straks lezingen houden over kunst en design.’’ De officiële opening is gepland op 24 oktober.

Caroline Boone werkt in en buiten de winkel samen met Zaandamse architect Ton Wittebol van bureau D=3 voor projectinrichting. Samen geven zij woningadviezen op maat, maar doen ook bijzondere, kleine verbouwingsprojecten.

  • Author avatar
    Caroline Boone